Kuub Makelaars
Kantoor Goes0113-227788
Kantoor Middelburg0118-234455
Kantoor Zierikzee0111-416888
Kantoor Axel0115-553010

Ben je op zoek naar een bouwkavel in Goes?

Bekijk de mogelijkheden!

Bouwkavel Goes

De meeste bouwkavels in Nederland worden via de gemeente aangeboden. Maar ook bij Kuub Makelaars hebben wij regelmatig bouwkavels te koop staan in Goes. Wanneer je interesse hebt, vul je vrijblijvend jouw gegevens in en neemt één van onze makelaars zo snel mogelijk contact met je op. Voordat je daadwerkelijk een bouwkavel gaat kopen zijn er een aantal dingen van belang. Bekijk aan welke eisen je moet voldoen en wat je echt niet mag vergeten!

Bestemmingsplan

Het voordeel van een bouwkavel in Goes is dat je grond koopt waarop je zelf jouw eigen droomwoning kunt (laten) bouwen. De bouw van jouw droomwoning moet echter wel voldoen aan het bestemmingsplan. In dit plan staat voor welk type bouw het aangekochte stuk grond bestemd is. Denk hierbij aan de bouw van woningen of bedrijfspanden maar een bestemmingsplan kan ook een agrarische bestemming hebben. Het wijzigen van een bestemmingsplan is mogelijk, maar dit neemt veel tijd in beslag.

Naast het bestemmingsplan moeten bouwkavels ook voldoen aan de voorwaarden van het beeldkwaliteitsplan. Dit zijn richtlijnen voor het uiterlijk van de woning en de omgeving. Zo sluit de bouwkavel aan op het gebied en de omgeving. Onderzoek samen met de makelaar van tevoren goed of er geen beperkingen gelden.

Bodemonderzoek

Het laten uitvoeren van een bodemonderzoek, vóórdat je besluit om de bouwkavel te kopen is ook belangrijk. Een verontreinigde bodem kan namelijk flinke (veiligheids)risico’s met zich meebrengen.

Bij een bodemonderzoek wordt de staat van de grond gecheckt. Er wordt gekeken of de grond waar je op wilt gaan bouwen niet verontreinigd is. Een schoongrondverklaring is een verplichte juridische verklaring waaruit blijkt dat de grond niet verontreinigd is.

Ook wordt er gekeken naar de grondwaterstand, wanneer deze vrij hoog staat zou dit in de toekomst voor wateroverlast kunnen zorgen. Door een bodemonderzoek uit te voeren kun je anticiperen op mogelijke problemen die zich in de toekomst voor kunnen doen. Zo kom je na de aankoop niet voor onverwachte problemen te staan.

Bouwkavel in Goes kopen

Wanneer je een bouwkavel in Goes hebt gekocht, zijn er een aantal regels waar je aan moet voldoen. Zo is het verplicht om binnen 1 jaar na aankoop te beginnen met de bouw van de woning. Binnen 2 jaar moet de woning namelijk bewoonbaar zijn, je bent verplicht om de eerste 2 jaar in je eigen woning te wonen.

De kosten van een bouwkavel worden marktconform bepaald door gemeenten. Hierbij wordt gekeken naar de grondprijs van bouwkavels in de buurt. Naarmate de bouwkavel groter wordt daalt de prijs volgens een staffel, deze wordt per gemeente vastgesteld.

Advies over of voor het bouwen van een bouwkavel in Goes?

Wil je meer weten over het bouwen van een kavel in Goes, advies over bouwkavels of heb je een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze makelaars. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.