Kuub Makelaars
Kantoor Goes0113-227788
Kantoor Middelburg0118-234455
Kantoor Zierikzee0111-416888
Kantoor Axel0115-553010

Een taxatie laten uitvoeren voor verkoop of bij aankoop van een woning!

Vraag direct een taxatie aan!

Wanneer is een taxatie van een woning nodig?

Een taxatie van een woning kan om verschillende redenen nodig zijn. De meest voorkomende reden is een taxatie voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je een huis koopt, heb je meestal een hypotheek nodig. Heb je geen hypotheek nodig? Dan heb je daarvoor dus ook geen taxatie nodig (maar misschien wel voor het nemen van je aankoopbeslissing?).

Voor je hypotheek naar de bank!

Nu geeft de bank je niet zomaar geld. De bank wil natuurlijk een aantal dingen van je weten. Ze wil weten wie je bent en wat je doet, maar ook hoeveel je verdient en of je een vaste aanstelling hebt. Wanneer je een vaste aanstelling hebt bij een bedrijf is dit voor de bank een extra zekerheid dat jij de woning kan (blijven) betalen.

Een taxatierapport is meer dan een waardebepaling

Ook als je genoeg verdient en een vaste aanstelling hebt wil de bank weten wat de waarde is van de woning die je gaat kopen. Daarom is een taxatie van de woning verplicht. Een waardebepaling is niet voldoende, dit is een geschatte waarde. Het taxatierapport wordt gekeurd door het NWWI en zo laat jij de bank zien dat het object dat je gaat kopen, het geld waard is. Vrijwel alle makelaars van Kuub zijn beëdigd en mogen taxeren. Ook na de nieuwe (veel strengere) regels na 1 juli 2021.

Wat is het beste moment om een taxatie te laten uitvoeren?

De taxatie hangt samen met de ontbindende voorwaarde van financiering. Als de taxatie uitwijst, dat de woning niet zoveel waard is als jij ervoor betaalt, krijg je geen volledige financiering van je woning. In dat geval kun je het huis misschien niet betalen (je krijgt geen volledige financiering). Daarom is het verstandig de taxatie uit te laten voeren voordat de ontbindende voorwaarde van financiering verloopt. Als je later (wanneer die ontbindende voorwaarde al is verlopen) ontdekt dat het huis minder waard is dan je dacht, kun je niet meer zomaar van de koop af. Je moet dan waarschijnlijk een fikse boete of schadevergoeding betalen. Als je de onderhandeling nog moet starten kun je misschien beter kiezen voor aankoopbegeleiding. Dan weet je zeker dat je niet teveel betaalt!

Wil jij een taxatie uit laten voeren?

Eén van onze makelaars/taxateurs komt graag bij je langs voor de taxatie. Je vindt de contactgegevens van onze vestigingen op de contactpagina, of vraag meteen een taxatie aan.

Een taxatie aanvragen