Kuub Makelaars
Kantoor Goes0113-227788
Kantoor Middelburg0118-234455
Kantoor Zierikzee0111-416888
Kantoor Axel0115-553010

Een energielabel voor je (nieuwe) woning aanvragen?

Neem contact met ons op!

Verschillende soorten energielabels

In Nederland beschikt iedere woning over een energielabel. Dit label toont van A t/m G aan hoe energiezuinig een woning is, woningen met een A+++-label (groen) zijn het meest energiezuinig. Woningen met een energielabel G zijn het minst energiezuinig, op ieder energielabel staat aangegeven welke mogelijkheden er zijn om de woning energiezuiniger te maken.

Rekening houden met het energielabel bij de aankoop van een woning?

Wanneer je op zoek bent naar een woning kan het energielabel absoluut een reden zijn om de woning wel óf niet te kopen. Als potentiële koper wil je inzicht in de energiezuinigheid van een woning. De verkoper (of verhuurder) van een woning is ten allen tijde verplicht om het energielabel te laten zien zodat de potentiële eigenaar op de hoogte is van het energieverbruik.

Doordat op het energielabel staat aangegeven welke mogelijkheden er zijn om een de woning energiezuiniger te maken, weet je ongeveer wat hiervan de (toekomstige) kosten zullen zijn. Het energielabel heeft namelijk een hoop invloed op de maandelijkse energielasten, prijs van de woning en het wooncomfort.

Rekening houden met het energielabel bij de verkoop van mijn woning

Sinds 1 januari 2022 is het wettelijk verplicht om als verkoper of verhuurder van een woning het energielabel in de advertentie(s) van commerciële media, zowel on- als offline te vermelden. Wanneer er een geldig energielabel in de advertentie ontbreekt, riskeer je als verkoper (woningeigenaar) een bestuurlijke boete van €435,-.

Het aanvragen van een energielabel

Omdat Kuub Makelaars valt onder ‘NVM-makelaars’ is het vrij eenvoudig om via één van onze makelaars een energielabel aan te vragen. Via de ‘NVM energielabel service’ ben je met een vaste levertijd van 10 werkdagen, of bij spoed 5 werkdagen, verzekerd van een energielabel tegen vaste concurrerende tarieven door een betrouwbaar inspectiebureau in de buurt.

Energielabel voor je woning aanvragen?

Wil je een woning kopen of verkopen en heb je vragen óf advies nodig met betrekking tot het energielabel? Onze makelaars adviseren je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem vrijblijvend contact met ons op!