Kuub Makelaars
Kantoor Goes0113-227788
Kantoor Middelburg0118-234455
Kantoor Zierikzee0111-416888
Kantoor Axel0115-553010

Do's en don'ts bij het verkopen van je woning

Laten we een afspraak maken

Helpt appeltaart bij het verkopen van je huis?

De kogel is door de kerk: je gaat je huis verkopen. Na deze beslissing komen er een aantal keuzes op je pad. Hoe ga je je huis verkopen? Welke verkoopmakelaar schakel in je? Waar moet je op letten als er mensen komen kijken? En ook ook niet geheel onbelangrijk: moet je appeltaart bakken voor de kijkers?

De juiste verkoopmakelaar

Hoe kies je een verkoopmakelaar die bij je past? Vaak heb je al van vrienden of familie positieve of negatieve ervaringen met makelaars gehoord. Of je hebt bij je buren een bord van een makelaar in de tuin zien staan. Zoek eenmaal thuis eens op Makelaar + woonplaats en kijk welke makelaars er in je overzicht komen te staan. Spreekt de website je aan? Hoe zijn de online reviews? Hoe onderscheidt de makelaar zich van de concurrentie? Nodig een aantal makelaars uit om kennis te maken en een waarde-indicatie af te geven. Voor jouw overzicht is het handig om deze vragen aan de makelaar te stellen:

Je woning in the picture

Je hebt een verkoopmakelaar gekozen en nu heb je foto’s van je huis nodig. Makelaars werken samen met professionele fotografen voor het perfecte plaatje en mooie 360 graden foto’s van je woning. We geven je een aantal tips voor de fotografie, zodat je huis kan shinen op het moment suprême:

Gaat je huis viral?

Het perfecte plaatje is geschoten, wat nu? Zet de makelaar alleen een bord in de tuin en je woning op Funda? Of krijgt je woning een mooi plekje op de website, worden er aantrekkelijke teksten geschreven en een creatieve social media campagne bedacht? Met een gerichte en doordachte strategie kunnen makelaars jouw woning bij de juiste mensen onder de aandacht brengen.

Is je huis bezichtigingsproof?

Wanneer de eerste bezichtiging is ingepland, wil je er natuurlijk voor zorgen dat je huis er op zijn best uitziet. Hoe zorg je voor die goede eerste indruk?

Ruim goed op. Haal persoonlijke spullen zoals de post en foto’s weg. Berg je was in kasten op, haal de tandenborstels weg en zorg dat het aanrecht en de tafelbladen leeg zijn. Een vaas met bloemen mag natuurlijk wel blijven staan.

Het beste bod binnenhalen

Een verkoopmakelaar onderhandelt niet alleen, maar adviseert ook hoe je met een bod om kunt gaan. Als je blij bent met het bod, de nieuwe kopers en de onderhandeling is het tijd voor de koopakte. De makelaar helpt je met het doornemen en tekenen van deze akte en de afhandeling bij de notaris. Daarna wordt de woning overgedragen.

Plan de campagne

Benieuwd wat ons plan de campagne met jouw woning is? Kom eens op de koffie, we vertellen je er graag meer over. Stuur een berichtje of laat je nummer achter, dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met je op!