Kuub Makelaars
Kantoor Goes0113-227788
Kantoor Middelburg0118-234455
Kantoor Zierikzee0111-416888

Onze hypotheekadviseurs kunnen jou alles vertellen over de NHG

Neem contact op met één van onze hypotheekadviseurs!

Nationale Hypotheek Garantie

Door bijvoorbeeld het overlijden van je partner of baanverlies kan het voorkomen dat je de hypotheek niet meer kunt betalen. Wanneer je beschikt over een hypotheek van maximaal € 325.000 (2021) met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kun je gebruik maken van de woonlastenfaciliteit. Dit is een tijdelijke verlaging van de woonlasten om in een later stadium de hypotheek te betalen.

Wanneer kom je in aanmerking voor de NHG?

In 2021 is de grens € 325.000,- maar per 1 januari 2022 wordt deze grens verhoogd naar € 355.000,-. Dit bedrag komt tot stand door ieder jaar te kijken naar de gemiddelde woningprijs. Wanneer de hypotheek of de waarde van de woning hoger is, dan kun je geen gebruik maken van NHG.

Afsluiten van NHG

Naast het afsluiten van NHG voor je hypotheek kun je dit ook doen voor de kosten van een verbouwing of bij energiebesparende maatregelen. Wanneer jij in 2021 over energiebesparende voorzieningen beschikt is de NHG-grens € 344.500, alles boven de grens van € 325.000 moet gebruikt worden voor energiebesparende maatregelen.

De Nationale Hypotheek Garantie geeft jou zekerheid

Het afsluiten van NHG geeft zekerheid. Je weet dat de hypotheek welke je hebt afgesloten bij je inkomen past en daarnaast bieden banken korting op jouw hypotheekrente. Ook biedt NHG een vangnet bij ingrijpende gebeurtenissen en kan de restschuld op jouw woning worden kwijtgescholden mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Voor het afsluiten van NHG betaal je eenmalig 0,7% van de koopsom.

Meer informatie over de NHG?

Wil jij meer informatie over Nationale Hypotheek Garantie, heb je behoefte aan hypotheekadvies of wil je NHG daadwerkelijk in de hypotheek opnemen? Laat je gegevens bij ons achter en één van onze hypotheek specialisten neemt contact met je op.