Kuub Makelaars
Kantoor Goes0113-227788
Kantoor Middelburg0118-234455
Kantoor Zierikzee0111-416888
Kantoor Axel0115-553010

Onze adviseurs vertellen jou alles over de Nationale Hypotheek Garantie

Neem contact op met één van onze hypotheekadviseurs!

Nationale Hypotheek Garantie

Door bijvoorbeeld het overlijden van je partner of baanverlies kan het voorkomen dat je de hypotheek niet meer kunt betalen. Wanneer je beschikt over een hypotheek van maximaal € 325.000 (2021) met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kun je gebruik maken van de woonlastenfaciliteit. Dit is een tijdelijke verlaging van de woonlasten om in een later stadium de hypotheek te betalen.

Wanneer kom je in aanmerking voor de NHG?

Per 1 januari 2022 is de grens verhoogd naar € 355.000,-. Dit bedrag komt tot stand door ieder jaar te kijken naar de gemiddelde woningprijs in Nederland. Wanneer de hypotheek of de waarde van de woning hoger is, dan kun je geen gebruik maken van NHG.

Naast het afsluiten van NHG voor je hypotheek kun je dit ook doen voor de kosten van een verbouwing of bij energiebesparende maatregelen.

De Nationale Hypotheek Garantie geeft jou zekerheid

Het afsluiten van NHG geeft zekerheid. Je weet dat de hypotheek welke je hebt afgesloten bij je inkomen past en daarnaast bieden banken korting op jouw hypotheekrente. Ook biedt NHG een vangnet bij ingrijpende gebeurtenissen en kan de restschuld op jouw woning worden kwijtgescholden mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Voor het afsluiten van NHG betaal je eenmalig 0,7% van de koopsom.

Meer informatie over de NHG?

Wil jij meer informatie over NHG, heb je behoefte aan hypotheekadvies of wil je NHG daadwerkelijk in de hypotheek opnemen? Laat je gegevens bij ons achter en één van onze makelaars neemt contact met je op.