Kuub Makelaars
Kantoor Goes0113-227788
Kantoor Middelburg0118-234455
Kantoor Zierikzee0111-416888
Kantoor Axel0115-553010

Wil jij de overwaarde van je woning opnemen?

Neem contact op met één van onze makelaars!

Overwaarde opnemen over jouw woning

Wanneer je eigenaar van een woning bent, kan je te maken krijgen met overwaarde op je woning. Dit kan bijvoorbeeld door stijgende huizenprijzen of een verbouwing. Dit betekent dat een woning meer waard is dan de nog af te lossen hypotheek. Er zijn verschillende manieren om de overwaarde op je huis te verzilveren. Hier vind je een aantal voorbeelden. Wil je weten hoeveel jouw woning waard is? Laat je woning taxeren of vraag online een waardebepaling aan!

Overwaarde opnemen voor de verbouwing van je woning

Met de overwaarde van jouw woning is het ook mogelijk om de verbouwing/uitbouw van jouw woning te realiseren, de aanleg van de tuin of om over te stappen op verduurzamende maatregelen zoals zonnepanelen op het dak.

Twijfel je of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Onze makelaars vertellen je hier graag meer over!

Je woning verkopen en terug huren

Waar je bij het kopen van een woning verplicht bent om (een gedeelte van) de overwaarde in de woning te investeren, is dit niet het geval wanneer je gaat huren na de verkoop van je woning. Wanneer je binnen drie jaar alsnog naar een koopwoning verhuist, dan ben je wel verplicht de overwaarde te investeren. Bij de huur van een woning ben je dus na drie jaar vrij om de overwaarde te besteden.

Het is ook mogelijk om je eigen woning te verkopen en deze direct te huren. Dit wordt ook wel ‘sale and lease back’ genoemd. Organisaties die dit soort mogelijkheden aanbieden betalen direct tussen 70% – 80% van de woningwaarde, waarna je vervolgens een marktconforme prijs aan huur aan de verhuurder betaald.

Advies bij het wél of niet opnemen van overwaarde door onze makelaars!

Wil je meer weten over overwaarde, jouw woning laten taxeren of een waardebepaling laten uitvoeren? Neem dan contact op met één van onze makelaars!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.