Kuub Makelaars
Kantoor Goes0113-227788
Kantoor Middelburg0118-234455
Kantoor Zierikzee0111-416888
Kantoor Axel0115-553010

De vertrouwde makelaar voor woningtaxatie in Zeeland

Vraag direct een taxatie aan!

Taxatie Zeeland

Veel mensen die actief op zoek zijn naar een woning, willen de waarde van de woning die zij op het oog hebben weten. Om hierachter te komen kun je de woning laten taxeren door een taxateur. Dit is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een reële inschatting maakt van de woning die je op het oog hebt. Ben je op zoek naar een taxateur in Zeeland, of wil je een huis in Zeeland en omstreken laten taxeren? Dan helpen onze gecertificeerde en onafhankelijke makelaars jou graag bij het taxeren van een woning.

Een taxatie van je woning in Zeeland

Het laten taxeren van een woning kan verschillende redenen hebben. Veel aanstaande woningbezitters doen dit vóórdat ze een hypotheek aanvragen. Het taxatierapport is namelijk verplicht wanneer je een hypotheekaanvraag gaat doen. Daarnaast kiezen ook veel mensen ervoor om een woning door een onafhankelijk en gediplomeerd persoon te laten taxeren om zekerheid te hebben over de échte waarde van een woning.

Wanneer je een hypotheek gaat aanvragen, moet je in de meeste gevallen een afspraak bij een geldverstrekker maken. Ook bij dit gesprek is het taxatierapport verplicht. Een geldverstrekker gaat naar aanleiding van dit gesprek het inkomen en een aantal andere factoren beoordelen of je genoeg zekerheid kunt bieden om het huis te kunnen (blijven) betalen.

Het taxatierapport

In het taxatierapport kun je alle relevante informatie terugvinden over de waarde van een woning, en hoe dit tot stand gekomen is. Onze makelaars stellen dit taxatierapport graag voor je op. Een taxatierapport wordt gekeurd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Zij zien erop toe dat elke taxatie aan de gestelde richtlijnen voldoet. Wanneer zij dit rapport goedkeuren, kan je naar een geldverstrekker om een hypotheek aan te vragen, dit kan namelijk niet zonder taxatierapport. Een waardebepaling alleen is dus niet voldoende voor de aanvraag van een hypotheek. Wil je toch een waardebepaling aanvragen? Klik dan hier.

Wat is het beste moment om een taxatie uit te laten voeren?

Wij adviseren om de taxatie uit te laten voeren voordat de ontbindende voorwaarden van financiering verlopen. Wanneer de waarde van het huis toch een stuk lager uitvalt dan gedacht, kan jij namelijk afzien van de aankoop en dit scheelt jouw eventuele kosten die in het voorlopig koopcontract zijn vastgelegd!  Wil je dit soort problemen voorkomen óf geadviseerd worden gedurende het aankoopproces? Dan adviseren wij jou om te kiezen voor aankoopbegeleiding van Kuub Makelaars in Zeeland.

Een vraag voor onze taxateurs?

Een woning kopen doe je niet iedere dag en hier komt een hoop bij kijken. Wij kunnen je helpen met het opstellen van het taxatierapport en het aanvragen van de hypotheek. Met kantoren in Goes, Zierikzee en Middelburg staan onze makelaars voor je klaar om taxaties uit te voeren in Zeeland.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.