Kuub Makelaars
Kantoor Goes0113-227788
Kantoor Middelburg0118-234455
Kantoor Zierikzee0111-416888
Kantoor Axel0115-553010

Verkopen onder voorbehoud van aankoop

Contact opnemen

Bijna iedereen kent het principe van een huis kopen onder voorbehoud van verkoop eigen woning. Dubbele lasten zijn namelijk nooit leuk. Maar de huizenmarkt is een beetje op hol geslagen de laatste tijd. We merken steeds vaker dat mensen juist pas willen verkopen als ze eerst een ander huis gevonden hebben. Angst om ‘dakloos’ te worden zou je het kunnen noemen. Het nadeel van allemaal afwachten tot iemand anders het huis te koop zet is dat er geen doorstroming op gang komt. Wij hebben daar uiteraard iets op bedacht: verkopen onder voorbehoud van aankoop.

Verkopen onder voorbehoud van aankoop

Dat werkt als volgt. Je zet je huis te koop maar geeft daarbij duidelijk aan dat de koop alleen door gaat als er binnen een bepaalde termijn (bijvoorbeeld 6 of 12 maanden) een ander huis gevonden wordt. Lukt dat niet, dan kun je de verkoop ongedaan maken of de koper vragen om verlenging met bijvoorbeeld nog eens 3 maanden.

Klinkt goed, hier wil ik meer informatie over

En de koper dan?

Omdat het voor een koper een onzekere situatie is, zou je ervoor kunnen kiezen om een clausule op te nemen waardoor de koper wel verder kan zoeken naar andere geschikte woningen. Als de koper een ander huis vindt dan kan hij verkoper 48 uur de tijd geven om aan te geven of verkoper bereid is van zijn voorbehoud van aankoop van een andere huis af te zien of de koop te ontbinden.

Doorstroming op de woningmarkt

We hopen op deze manier dat het aanbod weer wat toeneemt, zodat de keuze voor de koper weer wat groter wordt en we niet meer op elkaar hoeven te wachten.

Daar wil ik meer over weten!

Ben jij voornemend om je woning te verkopen, of wil je hier gewoon wat meer informatie over? Laat het ons weten via onderstaand formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.