Kuub Makelaars
Kantoor Goes0113-227788
Kantoor Middelburg0118-234455
Kantoor Zierikzee0111-416888
Kantoor Axel0115-553010

Op zoek naar een makelaar in Brouwershaven?

Zoek niet verder! Kuub Makelaars heeft een vestiging in Zierikzee en is dus helemaal thuis op Schouwen-Duiveland. We brengen regelmatig een bezoekje aan het mooie Brouwershaven. Makelaars Marjolein en Maurice kunnen je er alles over vertellen! We staan voor je klaar voor het aankopen of verkopen van je woning in Brouwershaven!

Laten we een afspraak maken

Gezellige zomers

Brouwershaven is een historisch stadje op het Zeeuwse Schouwen-Duiveland met een prachtige ligging aan het Grevelingenmeer. ’s Zomers bloeit het toerisme op. De jachthaven ligt vol en zowel de terrasjes als de dijken worden druk bezocht door wandelaars en fietsers. Brouw is gemoedelijk en sfeervol. Wij begrijpen wel waarom je in Brouwershaven zou willen wonen!

De geschiedenis van Brouwershaven

Het ontstaan van het stadje gaat terug naar het jaar 1285, toen Brouwershaven werd gesticht als nieuwe haven van Brijdorpe. De haven van Brijdorpe was namelijk helemaal verzand. In 1403 kreeg Brouwershaven stadsrechten. Het stadje floreerde in visserij en handel. Helaas staken de Spaanse troepen in 1575 de stad in brand. De imposante Sint Nicolaaskerk aan de rand van Brouw heeft kapellen uit de 15e eeuw! De historie zie je op de markt terug aan het voormalige stadhuis. Op de markt vind je bovendien het standbeeld van de in 1577 geboren Jacob Cats, dichter, jurist en politicus.

Bezienswaardigheden

De ligging aan het Grevelingenmeer maakt Brouwershaven dé bestemming voor mooie wandelingen of fietstochten langs het water. Dit is meteen te combineren met de historische bezienswaardigheden in het stadje. Begin bij de molen, wandel langs de jachthaven richting het stadsplein. Hier zie je het standbeeld van moraalschrijver Jacob Cats, De Waag en het voormalige stadhuis. Vervolgens ga je naar de buitendijk voor een prachtig uitzicht over het Grevelingenmeer!

Wonen in Brouwershaven

Brouwershaven heeft ruim 1.200 inwoners. Brouw kent een mix van huur- en koopwoningen, maar de meeste inwoners wonen in een koophuis. Je vindt er zowel authentieke panden als nieuwbouwwoningen.

Aan de markt bevinden zich meerdere gezellige cafés en restaurants. Even een drankje op het terras is nooit verkeerd! Bovendien vind je hier een kleine supermarkt. Voor grotere supermarkten kun je het beste naar Scharendijke of Zierikzee gaan. Brouwershaven heeft wel een basisschool, huisarts en voetbalvereniging.

Je woning in Brouwershaven verkopen?

Ben je niet op zoek naar een nieuwe woning in Brouw, maar wil je juist je woning verkopen? Kuub is dé makelaar in Brouwershaven. Makelaars Maurice en Marjolein kunnen je woning taxeren en helpen je je woning zo goed mogelijk te verkopen. Je woning verkopen doen we in 6 duidelijke stappen. Klik hieronder voor meer informatie.

Ik wil mijn woning verkopen!